Slik kommer du i gang med smarthus

Velger du smarthus får du en intelligent bolig som tar kloke beslutninger, og økt kontroll over både kostnader og elektriske installasjoner i hjemmet. Ønsker du å komme i gang med installasjon av smarthus? Det trenger ikke være så omfattende og vi bistår selvfølgelig under hele prosessen.

Kan jeg få smarthus hjemme?

Lurer du på om smarthus-løsninger er mulig i din bolig? Det korte svaret her er ja! Alle kan få smarthus hjemme, og det vil også lønne seg for de aller fleste. Dersom du har en eldre bolig vil installasjon av smarthus som regel foregå som en del av en rehabiliteringsprosess. I nye boliger bygges systemet opp fra grunnen, sammen med huset, og man kan få relativt komplekse løsninger dersom det er ønskelig.

Fordeler med smarthus

Smarthus er laget for å gjøre livet enklere, og det er mange grunner til å velge å installere smarthus i boligen. Først og fremst får du bedre kontroll på egne elektriske installasjoner. Det gir deg en ekstra trygghet, ved at du kan overvåke installasjonene når du ikke er hjemme. Dessuten bidrar smarthus til å spare strøm og strømutgifter, ettersom du får muligheten til å fjernstyre dine installasjoner og ikke bruke unødvendig strøm når du ikke er hjemme.

Smarthus trenger ikke være så omfattende

Det fine med smarthus er at det kan være akkurat så omfattende som du ønsker. De enkleste løsningene innebærer kun fjernstyring av lys og varme, slik at du slipper å trekke ledninger rundt omkring i boligen. Derfra er det kun fantasien som setter grenser, og solskjerming, multimedier og adgangskontroll er blant elementene som kan kobles på systemet. Det er naturligvis fullt mulig å starte i det små, og bygge på etter hvert som behov og ønsker melder seg.

Du velger også selv hvordan du ønsker å styre ditt smarthus. Enkle løsninger kan gjerne styres gjennom brytere eller skjermer på veggen. Du har imidlertid også muligheten til å styre systemet fra der du er, via fjernkontroll eller app på mobil eller nettbrett.

Slik kommer du i gang

Det første du gjør dersom du vurderer muligheten for å få installert smarthus i din bolig, er å ta kontakt med et installasjonsfirma du har tillit til, og be om en befaring. Dersom du kontakter oss, kommer vi ut og gjør en vurdering av dine muligheter. Når vi sammen har funnet en løsning som dekker dine behov, står vi for effektiv installasjon av systemet. Vi tilbyr også service i etterkant.

Vi kan smarthus

Mange opplever smarthus som noe komplekst, og det kan systemet bak også være. Derfor er det viktig å velge en installatør du stoler på, som kan kartlegge dine muligheter på en god måte og anbefale hensiktsmessige løsninger basert på dette.

Vi i A.M. Lassen har 70 års erfaring i elektrobransjen, og var tidlig ute med å opparbeide oss kompetanse på smarthus. I dag leverer vi både enkle og mer avanserte løsninger fra et utvalg kvalitetsleverandører, som Elko, xComfort, SG og Micro Matic. Vi vet hvordan din bolig kan bli mer energieffektiv, samtidig som du får en mer komfortabel hverdag.

Ønsker du hjelp med å komme i gang med smarthus? Kontakt oss gjerne for en befaring.